sábado, 14 de septiembre de 2013

Moskova: Dünya Atletizim Şampiyonası - Luzhniki


Fotoğraflar 200m madalya töreninden, tabi ki Bolt

Elbette bu şampiyonayı izlemek için gelmemiştim buraya. Lakin Bolt'a bu kadar yakın olmak çok güzel. Stadyum çok eski olmasına rağmen çok güzel. Bizim Olimpiyat stadyumu ıssız bir çölde gibi. Ancak burada çevre düzenlemeleri vs. çok güzel ve aynı zamanda şehirden çok da uzak değil.




Araba ile stada gitmek her zaman zordur. Kayseri de bu sorunu baştan çözmüşler. Saraçoğlu'nda ise arabayı stada yakın ara sokaklara apartman önlerine park ederiz ya, burada da aynı yöntemi uyguluyor Rus'lar.

Meksika dalgası futbol figür olsa da Atletizm'de de güzel. Tribünler çok keyifli ve mutlu. Keşke dünya da hep böyle olsa.

Jameika bütün sprint yarışmalarını kazandı. Ben de bu sporcularla yan yana olmalıydım :)


Bolt ve şovları :) Ruslar bu dans yüzünden dakikalarca Bolt'u alkışladı yazmışlar lakin, öyle olmadı. Çok alkışladılar ama o kadar, dakikalar sürmedi. İşte yerinde olunca farklı oluyormuş...

Her zaman büyük ekrana çıkanların hallerine bakarız. Meğer oraya çıkmak için belli tribünlerde olmak gerekiyormuş. Bizim olduğumuz yerde sık sık büyük ekrana çıktık. Coşkuya denilecek yoktu :)

4x100 Erkekler Finali

En sevdiğim yarışlardan birisiydi ve canlı izlemek nasip oldu. Dünya böyle işte bazen çok istediğiniz şeyler kolay gözükmesine rağmen olmazken az istediğiniz şeyler zor gözükmesine rağmen kolaylıkla oluyor...

Hüseyin Bolt ısınıyor. 
Isınmaya devam ediyor...
 Ukraynalı seyirciler şampiyonaya büyük ilgi göstermişler. Ayrıca saro lacivert renkleri ile uyumlu oturmaları göze çok hoş geliyor.


 Yarış başladı, koşu stadın karşı hizasında devam ediyor.
 İkinci koşucular, üçüncülere bayrakları aktarmakta.
 Bolt heyecanla ve büyük bir dikkatle bayrağı bekliyor.
 Son bayraklar değişmek üzere.
 Bolt biraz geride, ABD'li sporcuların gerisinde bayrağı alıyor.
 Tahmini 25. metrede 1 metre farkı yakalıyor.
 Farkı açıyor ve sanki biraz yavaşlıyor her zamanki gibi.
 En güzel an yarış sonrası tabi ki, Birleşik Devletler sporcular için 2.lik belki de 1.lik demek :)
 Bolt trübün şovlarını yaparken takımın diğer üyeleri ayrı seviniyorlar.